april 8

0 comments

Van single naar samen

Van Single naar samen 

Op zich bevalt het prima, alleen zijn, maar toch heb je af en toe het gevoel iets te missen. Iemand om mee te delen. Om samen leuke dingen mee te doen. Te lachen, te steunen, te vrijen, te ontspannen. Dat er iemand voor je is en dat jij er kunt zijn voor iemand. Je stelt je misschien de vraag...Kan je vandaag de dag nog vertrouwen dat dat zo iemand bestaat in een steeds individualistischere wereld?

 

Beter alleen dan ongelukkig samen 

Dat je geen genoegen neemt met een relatie die je meer miserie brengt dan geluk daar heb je groot gelijk in. We zien het maar al te vaak rond ons, koppels waarvan je voelt dat ze elkaar al lang kwijt zijn, elk hun eigen leven leven. Of mensen die elkaars leven ronduit verzuren door gebrek aan respect, leugens en bedrog. Koppels die samen blijven uit economische redenen of voor de kinderen en elkaar niet meer kunnen verdragen. Dan ben je beter alleen dan ongelukkig samen.  


De reden van single zijn

Het kan een bewuste keuze zijn om je vrijheid te bewaren, te doen wat je zelf wil en met niemand rekening te moeten houden. Maar als je heel eerlijk bent is dit een angst om je authenticiteit te verliezen. Je was misschien ooit gekwetst, bedrogen je cijferde je weg voor je partner. Werd je  niet gezien, erkend of gerespecteerd voor wie je werkelijk was?  Dan denk je wellicht : "nog liever alleen". Maar...grootste menselijke behoefte is liefde en verbinding. Alleen zijn kan soms best we eenzaam zijn. 


Wat maakt een " geweldige relatie"

Een gezonde evenwichtige relatie komt pas als je elkaar volledig ziet hoort en begrijpt zoals de ander werkelijk is. Elkaar de vrijheid geeft om te groeien, evolueren en ontdekken. Elkaar bij elke levensfase opnieuw te herontdekken. Een geweldige relatie komt pas als je elkaar niet nodig hebt maar als je er elk moment opnieuw voor kiest om samen leuke toekomstplannen te maken. Mensen die huwen en een handtekening gezet hebben doen soms te weinig moeite voor elkaar en vinden elkaar evident. De doodsteek voor een geweldige relatie 


Het juiste voorbeeld van veilig en authentiek graag zien 

Je ouders, je opvoeders of verzorgers leerden jou tot nu toe hoe relaties bestaan. Dit was soms niet het juiste voorbeeld waardoor je nu een misschien een ongezonde manier van hechting ervaart.

Je valt steeds op de verkeerde personen die je pijn doen, je doet steeds harder je best om geliefd te worden, je stort je passioneel in een relatie omdat je niet alleen wil zijn. Als de roze wolk opgetrokken is blijf teleurstelling achter. Je cijfert jezelf weg en bent jezelf niet meer... 

Loskomen uit onveilige vormen van hechting vraagt helen uit je verleden. Kreeg je binnen in je gezin van oorsprong te maken met wantrouwen, ruzie, scheiding, bedrog, jaloezie, onevenwichtige relaties, geldproblemen, verslavingen of seksueel- fysiek of emotioneel geweld? 
Ruim je verdeden op zodat veilig en echt authentiek graag zien kan ontstaan. 

Gelukkiger en gezonder samen 

In een gezonde veilige intieme relatie kan je je gevoelens uitten. Je wordt gezien, gehoord en begrepen? Je voelt je gesteund en gedragen. Gedeeld leed is half leed en gedeeld geluk is dubbel geluk. 
Het is bewezen dat mensen met fijne relaties minder stress ervaren en dus gezonder zijn. 

Magneet voor jouw ideale partner 

Een echte magneet voor jouw ideale partner ben je: Als je jezelf waardeert, exact weet wie je bent, wat je wil. Je
communiceert op een gezonde emotioneel volwassen manier je wensen verlangen en toekomstbeeld.  Iemand die bij jou past zal zich met plezier bij jou aansluiten. 
 

Hoe komt jouw ideale partner op je pad? 

Zet jezelf op de eerste plaats. Ruim je verleden op. Onderneem actie, de ideale partner komt niet uit de lucht gevallen of aan je deur kloppen. Krijg inzicht. Laat je coachen. 


Hier ontdek je hoe je jouw liefdesleven niet aan toeval overlaat
Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}