februari 18

0 comments

Omarm de pijn die deel uitmaakt van het leven

Omarm de pijn die deel uitmaakt van het leven


Waar pijn is, daar is leven. Wat je pijn doet en wat je raakt, daar zit je evolutiedrang.


Pijn is een alarmsignaal

Soms gebeurt het dat we een immense pijn ervaren. Eigenlijk willen we dat niet en willen we er zo snel mogelijk van weglopen. We denken vaak dat we de enigen zijn die pijn in ons leven ervaren. Pijn maakt deel uit van het leven. Het is een goede keuze om de pijn even te omarmen, toe te laten dat het je pijn doet en er dan voor te kiezen om er niet in te blijven hangen en het los te laten.

Elk leven kent zorgen, pijn en verdriet. Pijn is een alarmsignaal dat aangeeft dat er iets in je psyche om meer bewustzijn vraagt. Het is een wake-up call .

Pijn leidt naar plekken in onszelf die aandacht verdienen en om acceptatie vragen. Het zijn plekken waar we anders niet zo makkelijk zouden komen. Een goed voorbeeld is liefdesverdriet, het besterven van de pijn door het verlaten worden. Deze liefdesperikelen laten duidelijk zien dat het hoog tijd werd dat deze persoon ging realiseren dat hij/zij eigenlijk het gevoel had dat hij/zij helemaal geen ‘zelf’ had, dat er alleen van zichzelf gehouden kon worden door de liefde van een ander. Die relatiepijn wijst op het gebrek aan liefde voor zichzelf.


Lijden is een keuze

Door beter voor jezelf te zorgen, gezonder te leven en je te concentreren op de relatie met jezelf en je eigen levensdoel ben je in staat om echt lief te hebben in plaats van liefde nodig te hebben.

Als je nooit pijn voelt, kan het zijn dat je te maken hebt met het onvermogen om bij je verdriet te kunnen. Tekenen van niet (h)erkende pijn kunnen zijn : onvermogen om langdurige relaties aan te gaan, ongevoelig voor andermans drama of pijn, chronische vermoeidheid, rusteloosheid, ontevredenheid of andere lichamelijke klachten. Dit is het teken dat er om aandacht gevraagd wordt tot de pijn erkend en volledig gevoeld is .Pijn is onontkoombaar, maar lijden is een keuze. 

Het hart is van nature zacht en open. Er muren om heen bouwen, wil zeggen dat je je afschermt voor vreugde en liefde.Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Persoonlijk geluk
Een goede relatie met een ander
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}