januari 17

0 comments

Blue monday, slaat de winterdip toe?

Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht in 2005 de wetenschappelijke formule voor Blue Monday. De 3e maandag van het nieuwe jaar. Het zou de meest sombere dag van het jaar zijn. De dagen zijn donker. We hebben minder zin om naar buiten te gaan. We nestelen ons in de zetel, we doen steeds minder en voelen ons somberder. Goede voornemens zijn misschien mislukt, maar we moeten terug aan het werk.

Kenmerken van een dip of depressief gevoel

Hij of zij zit stil, ineengedoken, schouders naar beneden, triestige blik en weinig gelaatsuitdrukkingen. Een slome stem, slome bewegingen, geen zin om iets te doen, geen zelfzorg, ongezonde voeding... Ze behoren allemaal tot de kenmerken.

Kenmerken van een gelukkig persoon 

Positieve emotie komt vooral voort uit beweging, actief zijn. Sporten, iets ondernemen, gezond koken, naar buiten, weer of geen weer…  Lachen, een rechte houding, buitenkomen, in contact staan met anderen, enthousiasmeren, zelfliefde, zelfzorg, doen en weten wat belangrijk voor je is… zorgen er ook voor dat je positief bent.

Tips

  • Vind jij het moeilijk om naar buiten te gaan? Spreek af met vrienden.
  • Soigneer jezelf, neem een uitgebreid bad, smeer jezelf in en masseer jezelf, kook een heerlijke gezonde maaltijd met veel kleur groenten en fruit.  
  • Sport, laat je hartje eens goed pompen. Zet vrolijke muziek wat luider, dans en zing.
  • Focus op wat je wel allemaal kan. Het is veel meer dan je denkt.
  • Geniet eens een dagje van een rustig moment thuis. Kaarsjes aan, gezelschapspelletje, een goed boek, warme chocolademelk of een gezonde thee, eens helemaal niets te doen. Zonder schuldgevoel.
  • Denk nu in de winter aan jouw summerbody. Neem nu actie om fier te zijn op je lijf in de zomer.
Als je bovenstaande leest en je denk: "Bwaahhh, ik heb helemaal geen zin om dat allemaal te doen." Net dan is het heel belangrijk jezelf te motiveren. Je zal zien; in no time smelt jouw sombere bui als sneeuw voor de zon. Als je niet blij bent of zelfs een beetje depressief, je blijft keer op keer hetzelfde doen. Dan kan je geen ander resultaat verwachten. Kom in actie = reactie Motiveer elkaar, doe het samen en zet een doel.

Meld je aan voor de webinar op Blue monday 16 januari om 20u, hoe je je geluk in eigen handen neemt


Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Intimiteit in relaties
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}