mei 13

0 comments

Gelukkiger leven

Je wil snel gelukkiger leven? 

IK heb een klein opdrachtje voor je op deze mooie dag


Ready. 

Pak je agenda er eens bij. Kijk goed naar de afgelopen drie weken. 👀Hoeveel tijd heb je besteed aan de dingen die JIJ het liefste doet wat je gelukkig maakt en werk je aan plannen die je hebt voor in de (nabije) toekomst? 


Check eens echt 

En hoeveel tijd heb je besteed aan dingen die je misschien liever niet doet, maar toch doet om anderen tevreden te houden bijvoorbeeld? Trek het aantal uren dat je hebt besteed aan vervelende dingen af van het aantal uren dat je hebt besteedt aan fijne dingen en maak de balans eens op.

Hoe staat het ervoor? 

We zijn vaak positief jaloers op mensen die weten wat ze willen en die dat ook nog eens doen. En daar gelukkig en succesvol mee zijn. Doen wat je gelukkig maakt en er succes mee hebben, dat getuigt van persoonlijk leiderschap. Leiding nemen over je eigen leven, werk, relatie, alles. 

Hoe doe je dat? Vijf tips.

1. Neem de regie. 

Stel jezelf doelen en streef deze in je eigen tempo na. Durf dingen los te laten en doelen bij te stellen. Het belangrijkste is dat jij het naar je zin hebt en dat je een goede balans vindt tussen werk en privé.


2. Zoek en ontwikkel de kracht in jezelf. 

Wie ben je? Wat wil je bereiken en wat wil je betekenen voor anderen/voor jezelf? Juist zelfkennis is de basis van persoonlijke groei en ontwikkeling. 


3. Stel jezelf vragen

Wees je bewust van de keuzes die je maakt. Neem zelf de regie over je leven en werk. Leef bewust en heb geen angst voor de ‘beren op de weg’ en andere hindernissen. Past iets niet in je planning? Zeg, vriendelijk en respectvol, nee. 


4. Gun jezelf tijd.

 Zorg dat je de tijd hebt om belangrijke dingen goed te doen. Niet alles tegelijk willen doen dus. Plan regelmatig tijd in voor reflectie en voor het vragen van feedback op je functioneren.


5. Sta open voor verandering.

Niet alles wat je bedenkt is door iedereen uitvoerbaar. Sta open voor andermans visie en feedback. Zorg dat je blijft meebewegen.


Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap begint dus bij jezelf. Het vereist dat je goed nadenkt over de vraag wie je wil zijn en wat je gelukkiger maakt. Neem regelmatig tijd om de kracht in jezelf te zoeken.


Bij persoonlijk leiderschap zoek je uit:

  • Ben ik wie ik wil zijn? 
  • Wat heb ik nog nodig?
  • Wat houdt me tegen? 

Misschien vind je dit wat lastige vragen om te beantwoorden.Ik help je graag in deze zoektocht naar persoonlijk geluk. 

Inzicht om doorbraak naar jouw grootste verlangen te creëren. Vergroot jouw persoonlijk geluk en leiderschap zodanig, dat je vrienden, familie en collega’s na afloop een nieuwe, frisse, van energie blakende jij zien.

Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}