november 15

0 comments

Loslaten wat niet meer dient

Steeds maar gelukkig zijn en geluk uitstralen is niet mogelijk en ook niet nodig. Het is wel wat je ziet op sociale media. 

Ik begrijp het wel hoor, we willen niet ongelukkig zijn. 

Daarom verstoppen we ons, verdoven we ons met allerlei lapmiddeltjes (roken, drugs, drank, shoppen, kuisen, reizen...)  


We tonen het niet als we ons even niet zo gelukkig voelen. Je hebt dan het gevoel dat je er alleen voor staat. Het lijkt wel of jij wel de enige bent die niet zo happy is. Dit voelt heel eenzaam.

 

Een ongelukkigere periode geeft inzicht in wat we niet meer willen. Het is nodig om meer bewust-zijn te creëren.

Leren aanvaarden met wat op je pad komt. Ermee zijn. Het leven geeft je niet wat je wil maar wat je nodig hebt om te groeien. Niet in gevecht gaan. En ook niet blijven hangen. Elke moeilijke periode is een voorbode voor betere periode. Een les om te gaan voor wensen en verlangens. 


Het leven is niet vlak, er is eb en vloed, licht en donker. Ook de seizoenen helpen ons in verschillende cycli te leven. 


De herfst staat voor loslaten.

Het moment waarop die blog verschijnt is het herfst. Reflecteren en loslaten wat niet meer dient. Soms is het nodig om plaats te maken voor iets nieuw. Tijdens de winter rust nemen en te bedenken wat je wel graag zou welkom heten. De lente staat dan voor een nieuw begin, net zoals de zonsopkomst ons elke dag herinnert aan een nieuwe dag, een nieuwe kans. In de zomer mogen dan weer jouw nieuwe ideeën en wensen tot volle bloei komen.  


Volgende herfst herinnert je er dan weer aan om te bekijken en te voelen wat dit nieuwe gebracht heeft. Is het hoe je dacht dat het ging zijn? Kan je weer een andere keuze maken? Wat leerde je uit vorige periode? Waarvoor ga je deze keer kiezen. 


Elk jaar word je wijzer met wat er op jouw pad kwam.


Enkel met durven echt naar jezelf te kijken. De tijd te nemen om te reflecteren kan je ook elk jaar een beter keuze voor jezelf maken. 


Hoe eerlijker jij met jezelf bent, hoe mooier je leven zal zijn.


Samen met love MY Life op reis naar de beste versie van jezelf. Samen ontdekken waar jij echt naar verlangt en hoe jij je wensen en dromen kan waarmaken om te leven vol plezier, voldoening en liefde. 


Sta jij wel eens stil? 

Neem jij genoeg rust in de herfst en de winter? 

Weet jij waar je leven veel meer om mag draaien en wat jou het meest voeldoening brengt? 
Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}