januari 14

0 comments

10 tips voor een beter leven

Wat verstaan we onder een 'beter leven'? De betekenis die we aan deze woorden geven is persoonlijk. Toch geef ik jou enkele tips hoe ik 'een beter leven' zie en merk. Probeer ze uit en merk het verschil voor jezelf!

1. Opruimen 

Kijk eens rond in je huis. Wat heb je verzameld dat je niet meer nodig hebt? Staat alles aan de kant of is het eerder een rommeltje? 'Ontspullen' biedt rust in je hoofd. Het is niet voor niets dat men zegt: "Rommel in je kot is rommel in je kop". 


2. Durf van richting veranderen

Tijden veranderen en situaties kunnen dus ook aangepast worden wanneer het niet meer is wat je verlangt. Stel je flexibel op voor je eigen goed. Blijf niet doen wat je altijd deed als het niet oplevert wat jij wil. Kies een nieuwe richting vol overtuiging. Gebruik je wilskracht om het proces te starten. Leer van het verleden, ruim de schade op en investeer in een betere toekomst.


3. Stel doelen

De meest gelukkige mensen hebben een duidelijk doel. Klinkt je dromen verwezenlijken onhaalbaar?  Nee hoor! Als je een doel voor ogen hebt, zie je de kansen en mogelijkheden van jouw grootste dromen en kan je deze werkelijkheid maken. Maak dagelijks de keuze om jouw doelen te realiseren. 


4. Doorbreek je angsten

Confronteer de angsten die jouw daadkracht en levenskwaliteit blokkeren. Stel jezelf de vraag: "is dit iets waar ik bang voor ben? Wat is het het ergste dat kan gebeuren? Is dit werkelijk zo erg?" Maak een lijstje van wat je kan doen om deze angsten te overwinnen. Wees sterker dan je angsten en buig je angsten en persoonlijke blokkades om in persoonlijke kracht.


5. Versterk je vertrouwen

Geloof in jezelf. Vertrouw erop dat jij het potentieel hebt om jouw doelen en dromen te realiseren. Er is geen vaardigheid die je niet kan leren, geen opleiding die je niet kan volgen, geen boek dat je niet kan lezen. Investeer tijd in jezelf en vertrouw in jouw toekomst. Vraag hulp waar nodig, want één iets is zeker. Je staat er niet alleen voor! 


6. Onderneem actie

Levensresultaten zijn het gevolg van wat je denkt, wat je doet én niet doet. Jouw droom komt er niet vanzelf. Het leven is aan de doeners. Zet elke dag een stap die op termijn je leven beter maakt. Elk klein stapje brengt jou dichter bij je doel. Minimum 6 à 7 uur nachtrust geeft je de energie om efficiënt te zijn. Schenk dus voldoende aandacht aan je nachtrust. Hoe productiever in de ochtend, hoe eerder je blij bent met wat je behaald hebt. Zo kan je op het einde van je dag zeggen: ‘Ik heb gedaan wat ik kon doen’. 


7. Demonstreer volharding

Doorzetten ook als het even wat moeilijker gaat. Onverwachte omstandigheden zijn onderdeel van het leven en dagen je uit om meer van jezelf te laten zien. Tegenslag test je weerbaarheid, volharding en inventiviteit. Gebruik de kracht van voorspoed én tegenslag om te volharden richting jouw droom. 


8. Wees dankbaar

Sta regelmatig stil bij het feit dat je heel veel hebt om dankbaar voor te zijn. Laat je niet misleiden door de schijn dat anderen het beter hebben. Dankbaar zijn en gelukkig zijn voor wat je hebt en voor andere mensen geeft positieve energie om te bereiken wat je wil. 


9. Maak plezier

Zorg voor FUN in je leven. Lach, wees blij, geef complimentjes, maak grapjes, dans en neem het leven en jezelf niet te serieus. Je bent zelf verantwoordelijk voor de fun die je ervaart. Organiseer kleine, gemakkelijke dingen die het proces leuker maken. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld omringen met fijn gezelschap of een beloning met jezelf afspreken na bepaalde stappen in het proces.


10. Lijst het op

Wat wens jij jezelf toe  ? 

Hoe wil jij je voelen? 

Wat wil jij bereiken? 

Schrijf dit op een kaartje of stukje papier. Klaar? Steek het briefje in je handtas of portefeuille. Zo kan je elke dag kan herlezen  wat jij wilt.

Klaar om deze tips om te zetten in de realiteit? Begin alvast met het oplijsten van wat je jezelf toewenst.  En onthoud: lezen, lezen en nog eens lezen tot je het kan dromen! 


Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}