januari 28

0 comments

Eenzaamheid is ongezond

Vroeger leefden we in grote groepen. We zorgden voor elkaar. Leerden van elkaar. Verschillende generaties gaven de waarde en normen door. Zo dicht op elkaar leven gaf bescherming, sociale controle over fysieke en mentale welzijn en daarom is vriendschap ook van levensbelang. We kunnen dus stellen dat eenzaamheid ongezond is  


Samen of alleen?

Nu zijn we over het algemeen veel individualistischer geworden. Op school leren we om ons plan te trekken alleen. Niet afkijken. Je eigen taken afwerken. Allemaal dezelfde basis leren. Competitie om punten. Hoe fijn en hoe zalig zou het leven zijn als we elk onze unieke kwaliteit zoveel mogelijk kunnen uitwerken en benutten en samenwerken.


Echte vriendschap en verbinding

Massa's vrienden op facebook en contacten via sociale media. Een soms fictieve wereld van schone schijn maar achter de muren schuilt vaak een minderwaardigheidsgevoel en eenzaamheid. 


Dopanine, geluk hormoon

We vinden de schijnbaar fantastische levens van anderen leuk en ons dopamine (gelukshormoon) wordt aangemaakt bij ieder duimpje omhoog die we ontvangen. Maar helaas dat geluksgevoel blijft niet hangen. Steeds meer verlangen we naar dit positieve feel good moment die toch zo weinig fundamentele waarde heeft. 


Maar...als je de cijfers van mentale gezondheid bekijkt... we zijn nog nooit zo eenzaam ongezond en ongelukkig geweest. 


Diepgang

Echte verbinding met mensen die je aanvaarden zoals je bent, het allerbeste in jezelf boven halen, je niet naar de mond praten. Zeggen wat je nodig hebt en niet enkel wat je wil horen. Open en eerlijk zijn over je gevoelens, tegenover jezelf maar ook tegenover anderen zorgt voor diepgang en echte verbinding.


Small talk, doen alsof en schone schijn ophouden geeft oppervlakkige relaties. Het is niet de hoeveelheid vrienden die belangrijk is maar de kwaliteit van je vriendschap.


Van echte vrienden weet je gewoon dat ze er altijd voor je zijn om plezier te maken, te groeien en ook als het even niet gaat. Gedeeld geluk is dubbel geluk. Gedeeld verdriet is half vedriet ❤️


Wie is je allerbeste vriend?

Maar je belangrijkste vriend, dat bent je zelf. Jezelf volledig aanvaarden, verwennen, stimuleren, verzorgen, positief tegen jezelf praten. Heel gelukkig zijn met jezelf, ook als je alleen bent is cruciaal. Anders ben je in slecht gezelschap. Duizend anderen kunnen deze bodemloze put van geluk voor jou niet vullen als jij jezelf jezelf niet waardeert graag ziet en belangrijk vindt. 


Vriendschap verlengt je leven.

We zijn sociale wezens, we hebben vriendschappen nodig om te overleven. Dit is wetenschappelijk bewezen dat ik gebieden waar generaties dicht op elkaar leven van een enorme meerwaarde zijn op onze gezondheid en levensduur. Eenzaamheid is ongezond 


Coaching is als echte vriendschap.

De beste versie van jezelf worden. Jezelf onderzoeken. Het is de ultieme vriendschap met jezelf.

Persoonlijke ontwikkeling kan oncomfortabel zijn maar haalt het beste in je naar boven.

Stappen zetten kan oncomfortabel zijn maar je komt verder dan je ooit voor mogelijk hield?

Verandering kan oncomfortabel zijn maar net buiten je comfortzone liggen de mooiste kansen.

Soms moet een oud stukje van jezelf afsterven om een mooie nieuwe jij te worden ❤️


De ander en jezelf volledig aanvaarden zoals hij/zij is en het beste naar boven halen is voor mij wat vriendschap en coaching is.


Love MY Life is jouw gids naar de beste versie van jezelf ❤️ Ontdek hier welke methodes er bestaan om je beste leven te leven


Meer informatie :

Klik op de link en bekijk het aanbod

Ik geef je graag een belletje om te bespreken waar jij tegenaan loopt en of een plan van Love MY Life iets voor jou kan betekenen  0473/97.06.30.


Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}