november 10

0 comments

Geloof niet alles wat je denkt

De Amerikaanse Byron Katie was nog geen 40 jaar oud, toen ze somberder en somberder werd. Voor haar hoefde het allemaal niet meer, dat leven. Ze vertelt in haar boek over wat er met haar was gebeurd. En hoe dat alles voor haar veranderde.


Na jaren van depressie gebeurde er opeens iets buitengewoons.

Op een ochtend werd ze wakker. Ze vond zichzelf op de vloer in haar kelder. Er kroop een insect over haar been. Ze had zichzelf verwaarloosd. En haar omgeving helemaal.
En opeens kreeg ze een inzicht dat alles veranderde.

“Ik word somber door de dingen die ik denk,” ontdekte ze, “en eigenlijk alleen omdat ík die dingen ook geloof. Ik geloof mijn eigen gedachten. En daardoor lijd ik. Maar als ik mijn eigen gedachten niet per se geloof, dan stopt ook het lijden!”


Katie stond op en ging aan het werk.

Haar kinderen en haar man snapten er niets van. Wie was die vrolijke vrouw die opeens in hun huis woonde? Waar was hun ongelukkige moeder gebleven?

Katie ontdekte dat het vaak helemaal niet waar is wat je denkt. Hoe vaak denken we niet dingen als: ‘ze vindt me toch niet aardig’ of ‘ik zou anders moeten zijn dan ik ben’? En als we die gedachten eens grondig zouden onderzoeken: kloppen ze dan eigenlijk wel? Of vertellen we onszelf verhalen die misschien helemaal niet waar zijn?


Probeer het eens dit weekend. Stel je voor dat je een onhandige gedachte bij jezelf ontdekt (“Ik kan ook niets!” of “Mensen vinden me pas tof als ik daar heel erg mijn best voor doe…”) en onderzoek dan eens die gedachte:


Is die gedachte waar?

En weet je zeker dat het waar is?


Ze zegt niet dat je die negatieve gedachtes moet loslaten, want dat lukt toch niet. Je hoeft ze alleen niet per se te geloven, alleen maar omdat jij ze toevallig denkt.

In de methode van Byron Katie komen er nog twee vragen achteraan.


Hoe gedraag ik mij als ik die gedachte geloof?

Wie zou ik zijn zonder die gedachte?


Inmiddels werken miljoenen mensen met haar methodiek en ze mocht er tot bij Oprah over vertellen. Ze is er al 30 jaar supergelukkig door. Dus probeer het eens.


Meer weten over de programma’s van Love MY Life 

Sofie startte Love MY Life met een grote missie: Meer geluk in het leven van alle Belgen. Om dit te bereiken, heeft ze een stappenplan ontwikkeld. Inmiddels hebben vele mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van Love MY Life


Je leert alle stappen om inzichten te krijgen om te bereiken wat jij wenst. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt.


Gemiddeld scoorden deelnemers voor de start van het programma van  Love MY Life  een 5,5 op Love MY Life-score. Aan het eind was hun love MY LIfe-score gemiddeld  een 8,8! Wil jij ook resultaat?

 Ga er dan voor en lees hier over het aanbod naar jouw beste leven.


Ontdek hier jouw Love MY Life -score


 Gratis online masterclass 

Haal het beste uit jezelf Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}