februari 18

0 comments

Het verleden loslaten

Om het verleden los te laten heb je de pijn te omarmen die deel uitmaakt van het leven. Waar pijn is, daar is leven. Wat je pijn doet en wat je raakt, daar zit je evolutiedrang. Wat je overkwam zijn "lessen" om je een beter mens te maken. Je kan het misschien nu nog niet geloven en je wordt misschien wel een beetje boos met die uitspraak: Het leven brengt je cadeautjes waar je niet zat op te wachten. fysieke, emotionele en mentale pijnen zijn signalen van jouw lichaam om je duidelijk te maken dat je een ander leven wenst. 


Pijn is een alarmsignaal

Soms gebeurt het dat we een immense fysieke, emotionele en mentale pijn ervaren. We willen zo snel mogelijk van weglopen van dit gevoel. We denken vaak dat we de enigen zijn die pijn in ons leven ervaren. Daarom  verdoven mensen zich vaak om maar niet te voelen wat je zo raakt. 


Ik ken geen enkel leven zonder zorgen en pijn, het is een signaal. Laat toe dat het je pijn doet, onderzoek wat je lijf en ziel werkelijk verlangen en wat het verschil is met de manier waarop je nu leeft. Het is een wake-up call. inzicht krijgen is de enige manier om echt gelukkig te zijn.  


Je verleden hoeft je toekomst niet te bepalen 

Wat gebeurde is niet wie jij werkelijk bent, elk mens is onderweg om de beste versie van zichzelf te worden. 


Het verleden loslaten en een mooie toekomst kiezen, kan je elke dag opnieuw beslissen. Veranderen van oude gewoontes handelingen en patronen die je niet meer dienen gaat vaak niet in een oogwenk, het vraagt inzicht, moed en doorzettingsvermogen. 


Als je niet luistert naar wat je diepe zelf je wil vertellen zal het leven je telkens aanbieden wat je te leren hebt. 


Pijn leidt naar plekken in onszelf die aandacht verdienen en om acceptatie vragen. Het zijn plekken waar we anders niet zo makkelijk zouden komen.


Een goed voorbeeld is liefdesverdriet, het besterven van de pijn door het verlaten worden. Deze liefdesperikelen laten duidelijk zien dat het hoog tijd werd dat deze persoon ging realiseren dat hij/zij eigenlijk het gevoel had dat hij/zij helemaal geen ‘zelf’ had, dat er alleen van zichzelf gehouden kon worden door de liefde van een ander. Die relatiepijn wijst op het gebrek aan liefde voor zichzelf.


Omarm pijn en ontdek wat het komt vertellen 

Door beter voor jezelf te zorgen, gezonder te leven en je te concentreren op de relatie met jezelf en je eigen levensdoel ben je in staat om echt lief te hebben in plaats van liefde nodig te hebben.


Als je nooit pijn voelt, kan het zijn dat je te maken hebt met het onvermogen om bij je verdriet te kunnen. Tekenen van niet (h)erkende pijn kunnen zijn : onvermogen om langdurige relaties aan te gaan, ongevoelig voor andermans drama of pijn, chronische vermoeidheid, rusteloosheid, ontevredenheid of andere lichamelijke klachten. Dit is het teken dat er om aandacht gevraagd wordt tot de pijn erkend en volledig gevoeld is .Pijn is onontkoombaar, maar lijden is een keuze. 

Omarm de pijn die deel uitmaakt van het leven. Het hart is van nature zacht en open. Er muren om heen bouwen, wil zeggen dat je je afschermt voor vreugde en liefde.


Omarm de pijn die deel uitmaakt van het leven.

Ontdek wat je dwars zit, leef je met je hoofd je hart en je buik op 1 lijn, leef congruent? 

Healthcare is preventief inzicht krijgen in jezelf. 

True to yourself leren leven zodat pijn, kwalen, ongemak en stress geen kans krijgen

Waarvoor ben jij hier op deze wereld gezet? 


Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}