februari 9

0 comments

Ik zeg JA tegen mezelf

Ik zeg Ja tegen mezelf omdat:

Het wringt in mijn lijf, Ik voel het, ook het stemmetje in mijn hoofd klinkt steeds luider ...“ NEEN”... op meelopen met de massa. 


Steeds dieper voel ik hem “mijn JA” op mijn waarheid spreken, mijn intuïtie volgen, doen wat goed voelt en mijn gave delen met de wereld.


Onze werkelijkheid werd de laatste periode flink door elkaar geschud.   

We weten vooral wat we niet willen, maar de allergrootste vraag is ... Wat dan wel?  

Een nieuwe normaal is nodig. Hoe kunnen we ons leven zo mooi inrichten zodat we ons gelukkig, blij, energiek, gezond, geliefd, weerbaar en voldaan voelen.


Fundamenteel dan he en niet wat we denken dat er verwacht wordt of hoe we moeten zijn. Volledig leven vanuit je kern. Met al je beslissingen en stappen in je leven volledig gemaakt met je hoofd, hart en buik op 1 lijn vol vertrouwen en zelfliefde. True to yourself.  Mijn neen klinkt als volgt: 

We moeten stoppen met onszelf te verdoven en uit te checken. Vermoeid, ziek en depressief te worden omdat we niet echt naar onszelf durven luisteren naar wat je diep vanbinnen echt verlangt. Onszelf verdoven is makkelijk dat wel. Maar het effect ervan wordt steeds van kortere duur en de impact ervan wordt telkens weer kleiner waardoor we alsmaar meer nodig hebben. Je lichaam steeds luider schreeuwt om gehoord te worden. 


Enkele voorbeelden van hoe we onszelf verdoven?

*Altijd maar bezig moeten zijn

*Jezelf verliezen in uren en uren werken, wat in de huidige maatschappij vaak toegejuicht wordt, want wat een noeste werker ben jij wél!

*Brainless op onze telefoon zitten scrollen doorheen Instagram-Facebook-Snapchat-Tiktok

*Gamen om te ontsnappen aan onze realiteit

*Netflixen en bingewatchen

*Gokken

*Steeds opzoek naar seks of vluchten in porno 

*Dagelijks alcoholgebruik

*Een feestje? Jij bent zeker van de partij, dit mag je niet missen! 

*Te snel rijden of andere adrenaline activiteiten

*Eten om te vergeten, emo-eten, grijpen naar suikerrijke voeding

*Maar ook uren en uren sporten, tot je bijna letterlijk kan weglopen van wat je voelt

*Als rigide je huishouden op orde zetten 

*Zelfmedicatie, roken, druggebruik,…


Mijn JA voel ik als volgt: 

Voelen en ontdekken wat echt belangrijk voor ons is. Onszelf durven laten zien als wie we zijn, wie we echt zijn, de persoon dus achter de façade. 

Voor mij is dat aan mezelf en anderen toegeven dat bepaalde handelingen, woorden en daden me echt heel diep kunnen raken, tot op mijn ziel (of zo ervaar ik dat toch).

Dat ook niet iedereen mijn vriend kan zijn en dat ik ook niet hoef te voldoen aan een ander zijn wensen. 

Mijn grenzen bepalen en ook duidelijk aangeven cruciaal is. Mijn waarden en normen kennen en ook leven. Durven afstand nemen van mensen die helemaal geen meerwaarde brengen. Enkel JA zeggen op wat me energie geeft. Mijn Overtuigende belemmeringen de kop in drukken, dromen najagen, mijn comfortzone verruimen zodat ik volop leef en later geen spijt hoef te hebben van gemiste kansen.


Zelfzorg is dus JA zeggen en jezelf waardevol genoeg vinden.

Door zelf steeds meer in contact te zijn en blijven met wie ik echt ben (en dat gaat nog steeds met eb en vloed zoals de zee waar ik zo van hou) kan ik ook anderen helpen in hun proces van bewust leven. Want het gaat niet vanzelf, het vraagt om introspectie, jezelf onderzoeken en beter leren kenen het vraagt om vertragen in een wereld waar alles sneller/harder/beter/… moet. Het vraagt om het anders te doen dan de massa!

Het zorgt ervoor dat ik iemand echt hoor, zie en voel als die zijn of haar boodschap, zorgen en/of angsten met me deelt. Licht laten schijnen waar het donker was. 


Het vraagt om JA te zeggen tegen een leven met ups & downs, met zowel verdriet als blijdschap die naast elkaar kunnen staan.Wat ik geleerd heb, is dat ik dit niet alleen moet doen. 

Er valt zoveel sneller te leren door te verbinden met anderen, daar jezelf kunnen laten zien zoals je echt bent, en anderen te laten zijn zoals ze echt zijn met alle super-kantjes en ook met in mijn geval – al zeg ik het zelf – minder fraaie kantjes, heeft me zoveel gebracht.


Het delen van mijn proces heeft gevraagd om me kwetsbaar op te stellen. Maar ik heb ontdekt dat je kwetsbaar opstellen een sterkte is en geen zwakte. Je durven tonen wie je echt bent.  En ja dan zou je kunnen beoordeeld worden, afgekeurd worden, niet aardig gevonden worden, en zoveel meer. Je bent je authentieke zelf. 

Daarom is het zo belangrijk om dit in een groep te doen waar je elkaars veiligheid en vertrouwen vooropstelt.Elke persoon is een diamant en een waardevolle persoon. 

Het was zo fijn mezelf die ontwikkeling te  gunnen de voorbije jaren en ik zal ook voor de rest van mijn leven mezelf deze verbinding te blijven gunnen. Zodat ik mag en kan groeien en bloeien.


EN DAT GUN IK OOK JOU ! Dat jij kan ervaren wat het voor je doet om te weten dat jouw boodschap in alle veiligheid ontvangen wordt.Iemand die je ziet en echt naar je luistert

Als je kan ervaren wat het voor je doet als iemand écht naar je luistert, durft door te vragen en je vraagt om de façade te laten zakken. Dat je kan ervaren dat geen enkele vraag te gek voor woorden is. Dat je kan ervaren dat je écht alle emoties mag ervaren. Dat je kan ervaren wat in jouw kracht gaan staan als vrouw, als partner, als mama en als onderneemster voor je doet.


En neen, dat gaat niet op 2 gesprekken, vaak ook niet op
5 gesprekken… Daarom werk ik voor het VIP Leef je droom enkel met mensen die bereid zijn om op avontuur te gaan met zichzelf en/of een groep. Meer info vind je hier  

Of neem contact met me op, kom in gesprek, deel jouw verhaal met mij en we kijken of een samenwerking jou naar het volgend level kan brengen.Maar wat nu, als jij enerzijds voelt dat je het anders wil gaan aanpakken...

én toch anderzijds terughoudendheid ervaart?

Dat je enerzijds frustratie ervaart én anderzijds angst?

Wel, dat snap ik maar al te goed. Omdat je zou kunnen ervaren wat een zachte leermethode en het vertrouwen van een groep voor jou kan betekenen, zijn er mijn inzicht avonden vol inspiratie .


Elk kwartaal komen we samen aan de hand van een bepaald thema of vanuit een vraag die er gesteld wordt in de groep. We nemen de tijd om, elk voor zich, stil te staan bij enkele reflectievragen, om daarna onze inzichten en daaruit volgende acties met elkaar te delen.


Wil jij daar eens bij zijn, laat het me dan weten. . De inzicht avond is voorlopig helemaal gratis. Samen is het makkelijker, leuker en kom je sneller vooruit. 

Klik op de link om gratis je stoel te reserveren

informatiegesprek? We bespreken waar je nu tegen aanloopt en bekijken samen of Ik met Love MY LIfe iets voor jou kan betekenen. 

Stuur een berichtje naar en we maken een afspraak :0473/97.06.30Op de hoogte blijven: 
 Schrijf je in voor de nieuwbrief

Alle tips ontvangen om het allerbeste uit jouw leven te halen? Meer info over de inzicht avond vind je hier 

Deze stappen brengen jou

van punt A waar je nu bent naar punt B

een leven vol geluk trots en voldoening


1 op 1 gesprek: no nonsens to the point oplossing

De roadmap het 100 dagen stappenplan van Love MY Life laat je terugkijken op je leven en lachen van oor tot oor 

download de gratis tips om te bereiken wat jij wil

Jouw unieke Love MY Life -score vertelt je welk gebied in jouw leven aandacht en verandering verlangt Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}