februari 8

0 comments

Spijt komt altijd te laat!

Jij wil later niet hoeven zeggen "had ik maar" Spijt komt altijd te laat! 
Bonnie, een verpleegster had een missie. Ze vroeg honderden stervende mensen naar de 5 meest voorkomende vormen van spijt.
Opeens zien ze heel helder voor ogen welke dromen niet in vervulling zijn gegaan. De meesten hebben nog niet de helft van hun dromen waargemaakt vanwege de keuzes die ze maakten – of juist niet maakten. Leef jij echt het leven dat jij zelf wil?

5 Dingen waar de meeste mensen spijt van hebben op hun sterfbed. 

1/‘Ik zou willen dat ik de moed had om het leven te leiden/leven dat ik wilde, niet wat anderen van me verwachtten’.

Uit respect naar je ouders, opvoeders, leermeesters volg je soms onbewust hun pad zoder echt naar je eigen wensen, verlangens, talenten en behoeften te luisteren. 


2/‘Ik zou willen dat ik niet zo hard heb gewerkt

’Bonnie vertelt dat vrijwel alle mannen met haar deelden dat ze zich op hun werk vaak voelden als een hamster in een rad en zich daar veel te veel door lieten leiden. 


3/‘Ik zou willen dat ik de moed had om mijn gevoelens te delen

Vaak zeggen we iets niet omdat we bang zijn iemand te kwetsen. In plaats daarvan gingen deze mensen in zee met een middelmatig goed leven en zijn ze nooit geworden wat en wie ze echt hadden willen zijn. Sommigen werden daardoor bitter en rancuneus. 


4/‘Ik zou willen dat ik contact had gehouden met oude vrienden’

Veel mensen realiseerden zich niet hoe waardevol oude vrienden zijn tot ze op hun sterfbed liggen. Op dat moment was het soms te laat weer met ze in contact te komen. Veel mensen raakten zo verwikkeld in hun eigen leven dat het ze niet lukte mooie vriendschappen te onderhouden. Er heerst heel veel spijt omtrent vriendschappen niet de tijd en moeite geven die ze verdienen.


5/‘Ik zou willen dat ik mezelf gelukkiger had laten zijn’

Veel mensen beseften niet dat geluk deels ook een keuze is. Ze bleven hangen in oude gewoontes en patronen. Het comfortabele gevoel van vertrouwdheid nam hun gevoelswereld over. Angst voor verandering zorgt ervoor dat mensen tegenover anderen en zichzelf doen alsof ze perfect tevreden zijn met hun leven op dat moment.


Ga eens na hoe je er nu voorstaat, als je zo verder leeft, waar ga jij spijt van hebben als het te laat is?

Ontdek welke signalen jouw lichaam toont als je later geen spijt wil hebben, klik hier 

 


Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}