mei 23

0 comments

Hoe blijf je positief als er veel negativiteit is in jouw leven

Hoe blijf je positief als er veel negativiteit is in jouw leven, het een hele uitdaging zijn. Waar richt jij je aandacht op? Heb jij een ingebouwde buffer die beslist wat jij toelaat van energie? Hoe zorg je er voor dat je niet in de negativiteit wordt meegezogen? Deze tips helpen je daarbij. 


Tip 1: Voed je positiviteit

Negativiteit trekt negativiteit aan en positiviteit juist positiviteit. Welk van de twee geef jij de meeste aandacht? Met wat voor mensen ga je om? Heb je voldoende positiviteit rond je?  Wees je bewust dat negatieve, klagende, cynische mensen jouw positieve energie wegzuigen. Onderzoek goed welke energie mensen jou brengen. Ben je achteraf doodmoe, bedenk dan om je niet te laten meeslepen in negativiteit. Voedt het ook niet en bewaak je eigen positiviteit. Voorkom dat je een klaagmuur bent, stel je grenzen. Verander van onderwerp of denk "interessante point of view" zonder er verder op in te gaan. 


Tip 2: Beperk bewust de informatie die je consumeert

Nieuws is precies geen nieuws al het niet negatief beangstigend en raar is. Kan wereldvreemd, beetje egoïstisch ook wel overkomen, alsof ik mijn hoofd in het zand steek en bewust geen journaal of kranten meer leest. Met meer afstand de gebeurtenissen volgen en op die manier niet in emoties getrokken worden. Zelf bepalen waar en wanneer ik mijn informatie haal. Op minder energieke en positieve dagen  probeer ik op social media en informaticonsumptie te beperken zodat mijn gevoel niet extra versterkt wordt.


Tip 3: Blijf kritisch

De neutrale verslaglegging is steeds verder te zoeken.

En daarbij klopt veel informatie niet. Beeldmateriaal is hierbij ook van grote invloed.  Laat je niet klakkeloos beïnvloeden door hoe anderen vinden dat jij je moet voelen.


Tip 4: Van wie is deze emotie?

Veel mensen stimuleren elkaars negativiteit en zijn sponsen van emoties van anderen. Maar is die emotie écht van jou? Heeft het met jou of jouw leven te maken?  Als je realistisch gaat kijken zijn heel veel zorgen en angsten ingebeeld of aangepraat. De vraag: ‘is deze emotie van mij of van een ander’ weer hier heel bewust van. 


Tip 5: Geniet van de kleine dingen.

Op microniveau gebeuren veel mooie dingen. Probeer extra te waarderen wat er wel is en gezegd wordt. 

Wat hebben jouw kinderen, partner, collega’s, klanten eraan wanneer jij ongelukkig en negatief bent? Laat je niet meeslepen in emoties maar wees gewoon positief, ruimdenkend, liefdevol en vol vertrouwen. Zo kan je zelf meer impact hebben op je omgeving. Dit te trainen kunt je doen een paar maanden consequent aan het einde van de dag drie dingen opschrijven waar je blij en dankbaar voor was die dag. Hoe positiever je bent hoe meer je meer positiviteit aantrekt.


Tip 6: Leer relativeren.

Wanneer je merkt dat je toch weer in een negatieve spiraal wordt getrokken door stuff, probeer dan bewust meer afstand te nemen letterlijk en figuurlijk. Hierdoor kun je de situatie bekijk vanuit een ander perspectief. Vraag je af of je invloed hebt op de situatie, kies hoe jij ermee wil omgaan. De mensen om je heen hebben meer aan je wanneer je goed in je vel zit dan wanneer je je overal zorgen over maakt.Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}