mei 27

0 comments

Tijd, je meest kostbare bezit

Tijd, je meest kostbare bezit. Ga er goed mee om.

Wil je je uren goed benutten of het maximale eruit halen? Elke minuut gebruiken om tot jouw unieke doel te komen? Meester worden van je tijd geeft controle, flow en ritme in jouw dagelijks leven 


Hoe regel je jouw tijd

Hop je van to-do naar to-do, van deadline naar deadline of houd jij je aan een schema?

Je kan time management bekijken als niet steeds je hoofd boven het water blijven houden met alleen maar wat je moet doen. 

Als je steeds maar dingen te doen hebt, mis je kansen. De tijd die je over hebt gebruik je dan om spijt te hebben van wat niet mogelijk is of wat je zou willen. 


Falen = Niet doen wat je weet wat belangrijk voor je is 

Succes = Weten dat je alles gedaan hebt om te worden wat in jouw mogelijkheden ligt.

Goed met tijd omgaan helpt je je prioriteiten en je doelen bereiken. Als je je niet vervuld voelt haal je niet uit het leven wat je eigenlijk zou willen. Het geheim van met tijd omgaan, gaat veel dieper dan enkel een to-do lijst. Het gaat om je innerlijk potentieel. Hoe denk je, wat wil je, wat is het meest belangrijke voor jou? 


Meester worden van je tijd geeft je de mogelijkheid je dromen en doelen waar te maken.

Je zegt waarschijnlijk dat je zo nog niet leeft omdat je geen tijd hebt. Hoe duidelijker jij bent over wat je wil hoe beter je de tijd gebruikt om de uitkomst te bereiken. Het meest waardevolle eerst. Het is zelfcontrole. Een cruciale skill in het leven. Doelen stellen. Plannen voor de toekomst maken. Weten hoe jij je tijd spendeert. Analiseer je vooruitgang en je prioriteiten.

 

Met de juiste mindset is de grootste ambitie haalbaar

Vergelijk tijd met geld, met liefde. We willen er altijd meer. Altijd meer spullen te koop, meer rekeningen te betalen. Je moet werken om je dagelijkse comfort en wensen te onderhouden. De meesten zijn gelimiteerd in wat we kunnen uitgeven. Behandel tijd als geld., het is schaars. Dus verbruik het maar als het super belangrijk is. 


Focus op je doel

Het hoe en wanneer zijn ondergeschikt aan het wat en waarom. Hoe concreter je de waarde kent van de dingen die je wil bereiken, hoe meer je brein en weg zal vinden voor jou doel. 

Er is beweging nodig. De kracht van jouw focus en en duidelijkheid zet je in om stappen te zetten. Het verschil tussen bereiken en er naartoe gaan is de voldoening te weten dat je steeds dichter bij je doel komt, i.p.v. in beweging zijn niet wetende waar, wanneer, hoe en waarom.


Het gevoel van succes vrijheid en geluk, is het gevoel dat je bereikt wat je diep vanbinnen wenst. Een duidelijk gekozen doel.  


Eens je weet wat je wil bereiken, hoeveel het voor jou betekent, je hebt de noodzaak en de drive om jouw dromen waar te maken dan kan je de tijd serieus beginnen nemen. 

Wat als er veel dingen zijn die je wil bereiken? Wat als je hoogste doel bereiken wil zeggen dat je eerst andere zaken moet doen? Soms hebben we te veel te doen. Soms is het ene zo ingewikkeld en veel dat we gefrustreerd geraken en in stilstand komen. Daarom is time management belangrijk. 

Opsplits methode

Breek alles wat je wil bereiken in hapbare brokken. Je kan de uitkomst controleren volgens je mogelijkheden op verschillende vlakken. Werk, relatie, geld...Focus op het eerste belangrijke ding. Zo kan je tijd efficient gebruiken . Je weet dat je enkel hard werkt voor dat ene ding die jou vooruit gaat helpen. 


Verlies geen tijd 

Gebruik de tijd die anders verloren gaat. Scrollen op sociale media,  Luister een podcast in de file, bedenk een plan als je aanschuift aan de kassa...Motivatie en passie stuwen je vooruit als je klaarheid op je doel hebt.  


Vrije tijd

Vrije tijd is geen verloren tijd. Je kan niet steeds volle bak blijven gaan. Vrije tijd is kostbaar. Het laadt je batterijen terug op. Je neemt vrij om te genieten, banden te versterken. Wees er dan met je volle aandacht bij. Als je steeds maar denk aan werk of je telefoneert of maakt plannen dan ben je niet volledig vrij of aanwezig. Meester zijn van je tijd betekent ook dat je tijd en plaats maakt voor alles. Sommige dagen ben jij zelf of je partner het belangrijkste. Op andere dagen je doel. Soms doe je helemaal niets. En dat is ok. Wees niet bang om tijd te nemen voor je gezondheid, familie , relaties, deze zijn ook heel belangrijk. Plan 


Slechte tijd planning en stress zijn gelinkt

Zonder duidelijk doel of plan mis je controle en voel je spanning & stress die zich emotioneel of fysiek kan richten. Eerst ben je gefrustreerd, triest, doelloos. Dan heb je weinig energie, je ervaart soms hoofdpijn, andere pijn, slapeloosheid 


Tijd planning = levenskracht 

Als je realiseert waarin je tijd investeert heb je passie en energie. Je staat aan het stuur van jou leven. Je weet exact wat je wil, waarom en hoe je er geraakt als jij je tijd plant. 

  • Je maakt betere keuzes
  • Deelt moeilijke brokken op in kleine stukjes
  • Leert tijd nemen om rustig en weloverwogen beslissingen te nemen i.p.v. paniek en last-minute
  • Leer nee zeggen tegen wat niet past
  • Geduld op weg naar je doel
  • Vastberaden om er te geraken
  • Zelfdicipline om je plan te volgen 

Tags


Dit vind je misschien ook leuk

Samen blijven uit gewoonte
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}